Toiminta

Haluaisitko päästä merelle mutta et omista venettä etkä tietoja/taitoja veneilystä? Tervetuloa antoisan harrastuksen piiriin jossa nämä kohdat täytetään!

Meripelastusseuran asemat huolehtivat viranomaisten tukena pelastustoiminnasta omilla alueillaan.  Pelastusmiehistömme antavat vapaaehtoisesti panoksensa muiden merelläliikkujien eteen kovissakin olosuhteissa. Toimintamme perustuu luottamukseen - luotamme toisiimme ja meihin luotetaan. SMPS Tornion Meripelastajat ry on yksi lenkki tässä ketjussa, ollut jo vuodesta 1965.

Asemapaikkamme sijaitsee Röyttän vanhalla merivartioasemalla jossa nykyään on viranomaissatama. Alueen pääkäyttäjä on Pelastuslaitos ja siellä sijaitsee myös Poliisin ja Metsähallituksen venekalusto. Satamasta löytyvät käyttäjille polttoaineen ja puhtaan juomaveden jakelupiste, kiinteät laiturit ja veden päälle rakennettu huolto/korjaushalli jossa laituripaikat

Yleinen harhaluulo on että saamme palkkaa toiminnastamme, asia ei ole näin vaan toimimme täysin vapaaehtoisesti.

Miehistön jäsenet oppivat koulutuksessa tuntemaan toisensa ja työskentelemään yhdessä. Paljon tehdään huumorilla, mutta tositilanteessa toimitaan kurinalaisesti. Yhteiset kokemukset luovat yhteishenkeä.

 

Kuva asemapaikalta, aallonmurtajan ulkopuolella näkyvät saaret ovat ruotsin aluevesillä.

 

Miehistöömme kuuluu ihmisiä eri aloilta. Vapaaehtoisen meripelastajan arki rytmittyy osin pelastustoiminnan ehdoilla. Joistain työpaikoista on mahdollista lähteä virka-aikana hälytystehtäviin, jotkut päivystävät töidensä vuoksi vain iltaisin.  Hälytysmiehistöön päädytään perusteellisen koulutuksen jälkeen. Kouluttautuminen ei pääty koskaan - tarjolla on vaativampia tehtäviä tai tietojen ja taitojen ylläpitoa ja päivittämistä . Hälytysmiehistöön kuuluvat kouluttautuvat kerran viikossa arki-iltana.

Toiminta-alueemme kattaa Luleå-Kuivaniemi linjan pohjoispuolen ja se tekee yhdistyksestämme ainutlaatuisen suomessa koska osa toiminta-alueestamme sijaitsee ruotsin aluevesillä

Tekninen toteutus: W3 Group